TEELT, VERWERKING EN VERKOOP

Van akkerbouw gewassen en vollegrondsgroenten
keurmerken

BIOLOGISCH

Wij zijn geheel biologisch en SKAL en GLOBAL-GAP gecertificeerd. Alle producten worden met behulp van de modernste technieken geproduceerd, met veel respect voor de natuur, milieu en de gezondheid van de bodem. We slaan veel van onze producten zelf op en ook het wassen en verpakken doen we zelf.

Nautilus-Organic-Hospers-Marinus-008

TEELT

Op ons bedrijf telen wij op biologische wijze verschillende producten. Biologisch betekent dat wij telen onder SKAL keurmerk. Een aantal belangrijke aspecten hiervan zijn dat wij uitsluitend organische meststoffen gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen inzetten. Wij werken met een bouwplan, waarbij nooit twee jaar achter elkaar hetzelfde gewas op dezelfde plek staat en we gebruiken daarnaast zoveel mogelijk groenbemesters. Dit zorgt ervoor dat de grond niet uitgeput raakt en dat de voedingsstoffen in de grond optimaal worden benut en ook op een zo goed mogelijke manier weer aangevuld.

Nautilus-Organic-Hospers-Marinus-017

VERWERKING

Naast de teelt hebben wij in de schuur ook ruimte gemaakt voor onze eigen verwerkingslijnen. In 2020 is onze spoelinstallatie in gebruik genomen. Dit betekent dat wij onze eigen producten ook schoon kunnen maken, voordat wij ze verpakken. We hebben onze schuur ingericht op diverse manieren van verpakken. Zo kunnen we onze producten leveren in bigbags, in kratten of dozen, verschillende soorten zakjes, op schaal en geseald. Als het product klaar is voor verlading dan zetten wij het in ons laaddock. De vrachtwagens kunnen vanuit daar de pallets die zij mee moeten nemen zelf de vrachtwagen in rijden.

Nautilus

VERKOOP

Onze producten worden afgezet in een groot deel van Europa. Dit gebeurt via verschillende kanalen. Wij zijn aangesloten bij de biologische telersorganisatie Nautilus. Nautilus fungeert als verkooporganisatie als schakel tussen ons en de klant.

Een ruim assortiment

PURE BIOLOGISCHE PRODUCTEN