HOSPERS BIO

Duurzaam door innovatie

WIE WIJ ZIJN

Hospers Bio is een modern biologisch akkerbouw- en vollegrondgroenteteelt-bedrijf in de Noordoostpolder. Op ons bedrijf telen we diverse akkerbouw gewassen en vollegrondsgroenten. Naast de teelt hebben wij ook een groot deel van de opslag en de verwerking van onze producten in eigen beheer. Dit betekent dat wij onze producten kunnen volgen vanaf het zaadje tot dat het klaar is om naar de winkel of groothandel te gaan. Dit doen wij met passie. Wij zijn trots op onze producten en daarom zijn wij blij dat we onze producten kunnen bewerken tot ze klaar zijn voor de consument. Wij zijn dan ook voorstander van een korte keten. Ons motto is ‘Duurzaam door Innovatie’. Dat betekent dat wij altijd streven naar een zo duurzaam mogelijke teelt en verwerking en dat wij altijd bezig zijn om ons bedrijf te optimaliseren.

Marinus en Marieke Hospers wonen samen op het bedrijf. Marinus werkt er full-time en Marieke doet naast haar vaste baan ook de nodige hand-en-spandiensten op het bedrijf. Wij werken met een vast team, waarbij Romek de dagelijkse leiding heeft in de verwerking. Naast de vaste medewerkers werken we in drukke tijden met oproepkrachten, zodat we snel kunnen reageren op aanvragen.

We zijn blij dat we een groep enthousiaste en kwaliteitsgerichte werknemers in dienst hebben. Samen met hen zorgen we met passie voor onze producten, zodat ze goed kunnen groeien en zo optimaal mogelijk verwerkt kunnen worden voor de consument.

Nautilus-Organic-Hospers-Marinus-057

Sinds 1951

GESCHIEDENIS

Het eerste akkerbouwbedrijf op Sloefweg 18, wordt opgericht in 1951. Jan Vermue heeft van 1951 tot en met 1987 een akkerbouwbedrijf gericht op pootaardappelen. In 1987 wordt het bedrijf overgenomen door Anton van Vilsteren en Corrie Vermue. In 1999 maken zij de stap om het akkerbouwbedrijf om te schakelen naar een biologisch bedrijf. In 2001 is het bedrijf geheel biologisch. Anton en Corrie richten zich met name op de biologische akkerbouw en vollegrondgroenteteelt. Naast het runnen van een landbouwbedrijf hebben zij ook vele nevenactiviteiten.

In 2014 besluiten zij zich meer op hun andere bezigheden en op de kinderen en kleinkinderen te gaan richten. Het bedrijf Van Vilsteren Landbouw wordt overgenomen de buurman Marinus Hospers en zijn familie. Marinus en zijn vader Kees continueren het bedrijf eerst onder de naam Van Vilsteren. De verwerkingslijnen worden geoptimaliseerd en er wordt gekeken naar ontwikkelingen in de teelt.

Vanaf 1 januari 2019 heet het bedrijf Hospers Bio. In de zomer van 2019 wordt er gestart met de bouw van een nieuwe schuur, waar naast koelingen ook een spoellijn wordt gerealiseerd. In het voorjaar van 2020 is deze bouw afgerond en kan er gekeken worden naar nieuwe ontwikkelingen om de producten zo optimaal te kunnen laten groeien en te verwerken.

Meer weten?